"RAZEM! – INICJATYWY Z OBSZARU EKONOMII SPOŁECZNEJ"

NOWOŚCI W PROJEKCIE

Ruszamy RAZEM!

W dniu 1 stycznia 2011 roku Europejski Dom Spotkań – Fundacja Nowy Staw rozpoczyna realizację projektu „RAZEM! – inicjatywy z obszaru ekonomii społecznej”, prowadzonego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Poddziałanie: 7.2.2. „Wsparcie ekonomii społecznej”, na podstawie umowy z Mazowiecką Jednostką Wdrażania Programów Unijnych.

Projekt przeznaczony jest dla mieszkańców województwa mazowieckiego (powiaty: radomski, przysuski i szydłowiecki), którzy chcą zdobyć wiedzę i podnieść kwalifikacje z zakresu funkcjonowania podmiotów ekonomii społecznej. Celem projektu jest podniesienie kompetencji i wiedzy z zakresu ekonomii społecznej 100 uczestników i uczestniczek projektu, a także wzmocnienie potencjału kompetencyjnego 90 pracowników instytucji otoczenia sektora Ekonomii Społecznej.

W ramach projektu zostaną przeprowadzone szkolenia z zakresu ekonomii społecznej, powstawania i funkcjonowania podmiotów ekonomii społecznej, skutecznego nimi zarządzania. Wsparcie w zakresie prawnym, księgowym i marketingowym uzyskają trzy najprężniej rozwijające się inicjatywy zmierzające do powstania nowych podmiotów ekonomii społecznej. Stałe wsparcie doradców i personelu projektu pomoże w wykonaniu tych pierwszych, najtrudniejszych kroków w działalności podmiotów ekonomii społecznej.

Projekt realizowany będzie na obszarze trzech powiatów województwa mazowieckiego: powiatu radomskiego, przysuskiego i szydłowieckiego, których mieszkańcy w największym stopniu borykają się z problemem bezrobocia. Biuro projektu zlokalizowane zostało w Radomiu (Ul. Żeromskiego 94/115, 26-600 Radom, tel. 48 370 35 03, radom@eds-fundacja.pl). Termin realizacji projektu: 01.01.2011 – 31.05.2012.

ARCHIWUM

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego