"RAZEM! – INICJATYWY Z OBSZARU EKONOMII SPOŁECZNEJ"

KONKURS ROZSTRZYGNIĘTY

Szanowni Państwo mamy przyjemność poinformować, ze Komisja Konkursowa wybrała 4 pomysły na inicjatywę lokalną wykorzystującą ekonomię społeczną, które zostaną objęte wsparciem w ramach projektu „RAZEM! – inicjatywy z obszaru  ekonomii społecznej.”

Wszystkie pomysły, które wpłynęły do naszego Biura Projektu w Kielcach na ulicy Piotrkowskiej 12 były oryginalne i poruszały ważne kwestie, jednak po analizie i ocenie merytorycznej obejmiemy wsparciem 4 wybrane inicjatywy:

1. Projekt powołania stowarzyszenia realizującego działalność gospodarczą w obszarze turystyki, posiadającego uprawnienia organizatora turystyki (nazwa Projektu zostanie wyłoniona w drodze konkursu). Grupa Inicjująca z gminy Bieliny.
  2. Projekt utworzenia stowarzyszenia Stowarzyszenie Rozwoju Społecznego „Zalezianka”, przejęcia od Gminy Łączna zadania prowadzenia szkoły podstawowej i punktu przedszkolnego, działania na rzecz społeczności gminy Łączna. Grupa Inicjująca z Zalezianki (Gmina Łączna)
  3. Projekt przekształcenia nieformalnego Klubu Kobiet Kreatywnych w stowarzyszenie, które działać będzie na rzecz mieszkańców gminy Słupia oraz w szczególności sołectwa Słupia. Grupa Inicjująca KKK w sołectwie Słupia.
  4. Projekt sformalizowania bytu organizacyjnego i działań grupy mieszkańców  miejscowości Śniekozy. Miejscowość ma wiele atutów przyrodniczych, historycznych, które powinno się wykorzystać dla promocji wobec przyjezdnych i komfortu życia mieszkańców. Projekt nazwano „Razem szlakiem naszych marzeń”. Grupa inicjatywna z miejscowości Śniekozy (gmina Klimontów)

5 pozostałym Projektom będziemy kibicować, aby się im udało i będą mogły się do nas zwracać o pomoc w ramach puktów doradczych z ekonomii społecznej, do czego bardzxo serdecznie zachęcamy. Jednocześnie  dziękujemy za udział i podjecie staran w ramach naszego konkursu. Dziękujemy również Wójtom z gminy Wilczyce i Łoniów panom  Szymonowi Kołaczowi oraz adamowi Bodurze za udział w pracach komisji i zaangażowaniu w pomoc w realizacji Projektu „Razem”.Poniżej znajduje się Skan Protokołu z posiedzenia Komisji Konkursowej.

DO POBRANIA :

Protokół z posiedzenia komisji oceniającej projekty złożone w ramach konkursu na najlepszą inicjatywę lokalną w projekcie "RAZEM - inicjatywy z obszaru ekonomii społecznej" / PDF

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego